петък, 12 февруари 2016 г.

Новият блог - Молитвослов



Преди доста време отворих още един блог към www://wordpress.com/ . Първоначално идеята ми беше да качвам там литературни произведения на православна тематика. Сега реших, че е по-добре да събера там молитви, които да бъдат на разположение на православни християни при нужда. Адресът на блога е:
 https://orthodoxglory.wordpress.com/
В него можете да намерите: Публикации с молитвени текстове и мултимедия, основни неща препоръчителни за всеки православен християнин, утринни молитви, вечерни молитви, благодарствени молитви, молитви за изцеление, Киприянови молитви, Василиеви молитви, просителни молитви, заупокойни молитви, кратки молитвени текстове и литературни текстове, формулирани като молитви. Някои от молитвите са намерени в мрежата, други са преписани от молитвеници и свещеническия "Требник".
Молитвата е съкровена беседа на човешката душа с Бога, храна за душата, дихание на човешкия религиозен дух. Тя е и най-древното познато в историята средство за изцеление. Надявам се, информацията, която ще откриете там да бъде от полза за читателите.